В продължение на месеци треньорът по смесени бойни изкуства Олексий Юков се сражава на фронта край

...
В продължение на месеци треньорът по смесени бойни изкуства Олексий Юков се сражава на фронта край
Коментари Харесай

Доброволци връщат телата на загиналите на семействата им в Украйна

В продължение на месеци треньорът по смесени бойни изкуства Олексий Юков се бори на фронта край украинския град Славянск. По време на боевете, доста от другарите му умират, а бойците са принудени да се оттеглят без да вземат починалите им братя по оръжие. През октомври 2023 година той се връща от задачата, като оттогава насам управлява екип от доброволци, които събират трупове на фронта. Те обаче прибират освен украински войници и съветски. Олексий споделя, че руснаците са се превърнали в разменна валута за украински бойци при периодическите обмени на починали. През последните месеци Юков е събрал над 1000 тела. Повече от 580 от тях са руснаци.
Към мъртвите би трябвало да се отнасяме с почитание. Ние не се борим с тях. Когато някой зложелател почине, не се възползваме от това, а отдаваме нужното като почитание. Не е човешко да се държиш неприятно със починалите.
Олексий Юков

Пълномащабната съветска инвазия в Украйна през 2022 година е оставила човешки жертви, невиждани в Европа от периода на Втората международна война насам. Има един човек, чиято история Юков не желае да бъде забравена: 27-годишният Олександър Романович Хрисиук - Саша. Саша не е бил войник по предопределение. Той е бил спортист, който е учил физиотерапия, преди да бъде свикан и изпратен на фронта на 3 април 2022 година След диалог с бойци от неговото поделение, фамилията му схваща, че синът им е мъртъв. Тялото му е оставено в мазе в Довенке - село на стратегически път в Източна Украйна, което е попаднало под ударите на съветските войски. Юков и екипът му прекарват няколко дни в търсене на тялото на Саша.
Важно е всеки боец да знае, че каквото и да се случи, ние ще дойдем да го приберем вкъщи.
Олексий Юков

На 19 септември 2022 година, Юков губи дясното си око в детонация. Няколко седмици след интервенцията и слагането на стъклено око, треньорът и екипът му от доброволци възобновяват търсенето на Саша. След дни на издирване и помощ от изоставено коте, екипът открива човешки остатъци. Те принадлежали на Саша. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР